negar ارسال شده در اردیبهشت 13، 2015 اشتراک گذاری ارسال شده در اردیبهشت 13، 2015 http://www.irancloob.com/wp-content/uploads/2013/04/recipe-samanoo.bmp مواد لازم : گندم : ۱ کیلو آرد گندم : ۳ الی ۴ کیلو بادام ، فندق یا پسته : به مقدار کافی طرز تهیه : ابتدا گندم ها را خوب تمیز کرده ، شسته و در ظرفی می ریزیم و روی آنها را با آب سرد به مدت دو روز می پوشانیم , در این فاصله چند بار آب آن را عوض می کنیم . زمانی که نوک گندم ها سفید شد ، در صافی ریخته تا آب آن خارج شود ، سپس گندم ها را در یک پارچه تمیز و مرطوب ریخته و در دیس قرار می دهیم و در جای نسبتاً گرمی گذاشته و می گذاریم یکی دو روز به این صورت بماند . در این فاصله روزی یکی دو بار کمی آب روی پارچه می پاشیم تا خشک نشود . (باید توجه داشته باشیم آب زیاد باعث ترشیدگی گندم ها می شود .) بعد از دو روز که گندم ها ریشه داد ، پارچه را از روی آنها برداشته و در ظرف مناسب می ریزیم . سپس پارچه ای مرطوب روی گندم ها می کشیم و باز روزی یکی دو بار روی آنها را کمی آب می پاشیم تا زمانی که گندم ها ساقه پیدا کنند و کمی بلند شوند . پارچه را بر می داریم و زمانی که ساقه نقره ای رنگ شد ، قبل از اینکه شکفته و سبز شود آن را برای سمنو استفاده می کنیم . حال گندم نقره ای شده را چرخ کرده ، آن را در ظرفی ریخته مقداری آب روی آن می ریزم و خوب مخلوط می کنیم . از صافی رد کرده مواد موجود در صافی را بین دو دست فشار داده تا کاملاً شیره آن خارج شود . آردگندم را در ظرفی ریخته شیره گندم تهیه شده را به تدریج به آرد اضافه کرده و هم می زنیم به طوری که گلوله نداشته باشد . (باید توجه داشت که مقدار شیره در حدی باشد که مایه را کاملاً رقیق کند) . روی حرارت قرار داده و مایه را کاملاً هم می زنیم تا زمانی که به جوش آید و غلیظ شود . این مایه باید مرتب هم زده شود زیرا سمنو زود ته می گیرد . آنقدر همزدن را ادامه می دهیم تا اب آن کاملاً تبخیر شده و به شکل حلوا در آید و رنگ آن کمی سرخ شود (باید متذکر شویم که در سمنو شکر یا روغن اضافه نمی شود ، زیرا جوانه گندم بطور طبیعی مقداری شیرینی و چربی دارد) . مجدداً به تدریج مقداری آب به سمنو اضافه کرده ، هم می زنیم تا گلوله نشود و مایه یکدست و رقیق شود . حرارت را ملایم نموده و گاهی آن را هم می زنیم تا زمانی که کاملاً غلیظ شود و به صورت سمنو درآید . در آخر پسته ، فندق یا بادام را در سمنو ریخته ، بعد از بیست الی سی دقیقه حرارت را خاموش می کنیم و مورد استفاده قرار می دهیم . قابل ذکر است که این غذای سنتی ایرانی برای کودکان بسیار مفید و مغذی می باشد . منابع : بهونه www.seemorgh.com (سیمرغ) لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
ارسال های توصیه شده
بایگانی شده
این موضوع بایگانی و قفل شده و دیگر امکان ارسال پاسخ نیست.