negar ارسال شده در اردیبهشت 13، 2015 اشتراک گذاری ارسال شده در اردیبهشت 13، 2015 http://www.irancloob.com/wp-content/uploads/2013/04/brew-coffee.jpg دم کردن قهوه قهوه ، از میوه درختی به همین نام به دست می آید . پس از برداشت محصول و طی مراحلی چون خشک کردن ، جداسازی غلاف ، تفت ( یا اصطلاحا بو ) دادن ، ترکیدن دانه ، و … خلاصه فرآوری محصول ، در دو نوع کلی « عربیکا » و « روبوستا » به بازار عرضه می شود که اولی گران ، مرغوب و معطر است و دومی ارزان ، پر کافئین و تلخ . ۱- قهوه را به صورت دانه یا آسیاب نگه می دارند ، اما هر دو شکلش ( بخصوص اگر دانه های حساس به گرما و رطوبت « عربیکا » باشند ) ، حتما باید در ظروف بدون درز ، تاریک و خنک نگهداری شود تا کیفیت ، مزه و عطر آن از بین نرود . ۲- روش های آماده سازی قهوه همانند اسامی آن متفاوت است ، اما معروف ترین آن ، « اسپرسو » یا دم کردن به شیوه سریع ایتالیایی است . در این روش ، آب داغ و تحت فشار را با دستگاه قهوه ساز از روی پودر آسیاب شده یا کوبیده شده قهوه میگذرانند تا قهوه دم بکشد . ۳- برای جلوگیری از تلخی نباید اجازه داد قهوه بجوشد . قهوه دم کرده را نیز زمان کمی می توان در کنار اجاق یا درون ظرف مخصوص ، گرم نگه داشت . پس از آن مزه ، عطر و کیفیتش از بین می رود و معمولا آن را استفاده یا مجددا گرم نمی کنند . ۴- مخلوط کردن قهوه دم کرده به شیوه اسپرسو با مواد دیگر ، انواعی از قهوه اسپرسو را پدید می آورد . وقتی می گویید « یک فنجان اسپرسو » یعنی فقط قهوه خالی و دم کشیده به روش اسپرسو می خواهید ، اما « کافی لاته » یا کافه لاته ، تشکیل شده از لایه های قهوه غلیظ اسپرسو در پایین ، سپس شیر داغ و زیاد با لایه ای دیگر از کف شیر روی آن است ؛ « موکا » اسپرسو است با لایه هایی از شکلات مایع موکا ، شیر و خامه ( کرِم زده شده ) ؛ « کاپوچینو » اسپرسو با کمی شیر داغ و لایه ای از کف شیر است که گرد کاکائو یا ادویه جاتی مثل دارچین هم روی کف آن می باشند ؛ « آمریکانو »، اسپرسو است با مقدار زیادی آب داغ برای رقیق کردن قهوه و … ۵- روش دیگر برای تهیه قهوه ، شیوه دیرساز فرانسوی است که با روندی آرام ، به قهوه ای تلخ مزه و سیاه رنگ می رسد و معمولا آن را با شیر سرو می کنند . قهوه فرانسوی همان طور که دیرتر به دست می آید ، دیرتر هم خاصیتش را از دست می دهد . پس می توان برای مدت بیشتری ( حتی چند ساعت ) از آن استفاده کرد . ۶- قهوه یونانی ، قهوه ترک ، شیر قهوه ، ماکیاتو ، آیس کافی و… با طعم ادویه جاتی چون هل ، وانیل ، جوز هندی ، دارچین و مانند اینها نیز از انواع دیگر قهوه است که هر کدام طرز تهیه ، مزه ، بو ، مواد ، مقادیر و شیوه مصرف متفاوتی دارد . منابع : jamejamonline.irbeytoote.com (بیتوته) لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
ارسال های توصیه شده
بایگانی شده
این موضوع بایگانی و قفل شده و دیگر امکان ارسال پاسخ نیست.