chiako ارسال شده در اردیبهشت 28، 2014 اشتراک گذاری ارسال شده در اردیبهشت 28، 2014 http://yad-negar.com/uploaded/56_01367419974.jpg محمد شمس لنگرودی محمدتقی جواهری گیلانی (شمس لنگرودی) (زادهٔ 11 فروردین 1330 در لنگرود) شاعر و پژوهشگر معاصر ایرانی و از اعضای کانون نویسندگان ایران است.[۱] او فرزند آیت*الله جعفر شمس لنگرودی است که مدت ۲۵ سال امامت جمعه لنگرود را بر عهده داشت. وی دیپلمِ ریاضی و لیسانسِ اقتصادوبازرگانی دارد و استاد دانشگاه بوده و تاریخ هنر درس داده، و به همراه حافظ موسوی و شهاب مقربین مدیر انتشارات آهنگ دیگر است. او هم*اکنون در مؤسسه رخداد تازه تدریس می*کند. زندگینامه شمس لنگرودی در سال ۱۳۲۹ در لنگرود متولد شد و سرودن شعر را از دههٔ ۱۳۵۰ آغاز کرد. نخستین دفتر شعرش رفتار تشنگی در ۱۳۵۵ منتشر شد، اما پس از انتشار مجموعه*های «خاکستر و بانو» و «جشن ناپیدا» در اواسط دههٔ ۱۳۶۰ به شهرت رسید. پس از از انتشار نخستین دفتر شعرش، «رفتار تشنگی» در سال ۱۳۵۵ خورشیدی، در سال*های پرتب*وتاب دههٔ ۱۳۶۰ از او چهار مجموعه شعر از جمله «قصیدهٔ لبخند چاک*چاک» منتشر می*شود؛ سپس ده*سالی را با سکوت در شعر می*گذراند و سرانجام در سال ۱۳۷۹، مجموعه شعر «نت*هایی برای بلبل چوبی» را روانه بازار کتاب می*کند. این شاعر در دههٔ ۱۳۸۰ «سال*های سکوت و کم*کاری» را جبران می*کند؛ در این سال*ها هشت مجموعه شعر از او منتشر می*شود که از آن جمله*است: «پنجاه*وسه ترانهٔ عاشقانه»، «رسم*کردن دست*های تو» و «شب، نقاب عمومی است». از این میان، مجموعه شعر «۲۲ مرثیه در تیرماه» از طریق رسانه*های اینترنتی منتشر شده*است. لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
chiako ارسال شده در اردیبهشت 28، 2014 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در اردیبهشت 28، 2014 http://yad-negar.com/uploaded/56_11367419974.jpg کتابشناسی شعر رفتار تشنگی در مهتابی دنیا نشر چشمه خاکستر و بانو نشر چشمه جشن ناپیدا نشر چشمه قصیده لبخند چاک چاک نشر مرکز نت*هایی برای بلبل چوبی نشر سالی پنجاه و سه ترانه عاشقانه انتشارات آهنگ دیگر باغبان جهنم انتشارات آهنگ دیگر ملاح خیابان*ها انتشارات آهنگ دیگر توفانی پنهان شده در نسیم گزیده شعرها با مقدمه و انتخاب بهاءالدین مرشدی نشر چشمه مجموعه اشعار انتشارات نگاه هیچ کس از فردایش با من سخن نگفت گزیده شعرها با انتخاب و مقدمه آزاده کاظمی ۲۲ مرثیه در تیر ماه شامل اشعاری مرتبط با رویدادهای پس از انتخابات ۱۳۸۸ (کتاب اخیر در قالب PDF به همراه cd این مجموعه از وبگاه شاعر قابل دریافت است) مرا ببخش خیابان بلندم گزیده شعرها با انتخاب غلامرضا بروسان لب خوانی*های قزل آلای من انتشارات آهنگ دیگر رسم کردن دست*های تو انتشارات آهنگ دیگر می*میرم به جرم آن که هنوز زنده بودم نشر چشمه چوپانی سایه*ها گزیده شعرها با انتخاب کریم رجب زاده شب نقاب عمومی است انتشارات نگاه رمان رژه بر خاک پوک تحقیق تاریخ تحلیلی شعر نو گردباد شور جنون مکتب بازگشت از جان گذشته به مقصود می*رسد رباعی محبوب من روزی که برف سرخ ببارد درباره شمس لنگرودی سخت مثل آب ، فیلم مستندی نود دقیقه ای درباره زندگی و شعر شمس لنگرودی به کارگردانی آرش سنجابی و تهیه کنندگی سعید ارهالی بازتاب زندگی ناتمام، مجموعه مصاحبه هابه کوشش مژگان معقولی تاریخ شفاهی، زندگی نامه شمس لنگرودی با مصاحبه کیوان باژن قصه برای کودکان شبی که مریم گم شد رومی و بومی http://yad-negar.com/uploaded/56_21367419974.jpg لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
chiako ارسال شده در اردیبهشت 28، 2014 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در اردیبهشت 28، 2014 یکی از آثار زیبای شمس لنگرودی تاکید می کنم حتما دکلمه ی این شعر رو با صدای خود استاد شمس گوش بدید http://yad-negar.com/uploaded/56_11367421187.jpg شرمسار جلاد درون خویشیم روز می*شماریم مُنجی پیدا شود و فراغ خاطر، در پی او، خون بریزیم فــرصت نداد زندگی گــردن*های باریک وسوسه*مان می*کند دلال بمبهای تزریقی باغبان جهنمیم معصومیت مظهر ناتوانیست آهوها پشت مسلسلها نشسته به پرندگان شلیک می کنند و این حال انار نیست درختواره نارنجک است که بر سر چهارراه میروید رفتگران فرشتگان پیر شده را جمع می کنند و به مرغ فروشیهای گذر می فروشند خواهش می کنم من یک فرشته ساقطم اما نه شناسنامه ای نه گواهی کاری حال آنکه درختهای خیابانها هم شناسنامه دارند خـداوندگارا چه پرندگانی بود که شما آفریدید اینان که به جای ترانه*خوانی خبرچینی می*کنند و زیر دامن*شان شکلات می*گذارند و بچه*ی مردم را فریب می*دهند خـداوندگارا نگاه کن شعبده بازانت چه غریب افناده اند! گوساله سامری موسی را خشک کرده در دفتر کارش به تماشا می گذارد باران دانه دانه فقط بر گلهای سفارشی می بارد اردکها آدم می زایند و از دنده چپ حوا گورخرانی متولد میشوند با کارت الکترال و قیمت پوستشان بر گردنشان حک شده است خـداوندگارا دراین شب طوفانی چه کس اسم شب را به شما خواهد گفت و من که لای دندان دو شیر مانده ام تاج فرو افتاده را چگونه بر سر خود بگذارم؟ پس آنهمه رنگها دروغ بود که به من سپردید تا برای بچه ها قوس و قزح بسازم؟ خـداوندگارا پیراهن سربازان را از من دور کن مقتولان قاتلان شکست خورده*اند آزادم کن تا به شکل گلی درآیم و با قطرات پاییزی بریزم من تاب خنده سنجاب را بر آدم بودن آدمی ندارم می*میریم از تشنگی و می*شنوم زمین را حفر می*کنند در جست و جوی گنجی که در کتاب*های قدیمی خوانده بودند لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
chiako ارسال شده در اردیبهشت 28، 2014 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در اردیبهشت 28، 2014 http://yad-negar.com/uploaded/56_01367421187.jpg فیلم سینمایی «فلامینگو شماره 13» به کارگردانی حمیدرضا علیقلیان با بازی شاعر سرشناس شمس لنگرودی و نویسندگی و بازی شاعر جوان رسول یونان به نمایندگی از سینمای ایران روز 12 تیرماه (3 ژوئیه) در ششمین دوره جشنواره بین*المللی «فیلم برای صلح» در ایتالیا به روی پرده می*رود. «فلامینگو شماره 13» به تهیه*کنندگی هومن احمدی اولین فیلم بلند علیقلیان است که فضایی شاعرانه دارد و روایت آن تلفیقی از افسانه و واقعیت است. شمس لنگرودی در فیلم نقش یک شاعر و استاد پیر را ایفا می کند. این فیلم زمستان سال گذشته توسط اسماعیل آقاجانی در دو منطقه دیلمان و میان کاله فیلمبرداری شد. شمس لنگرودی در صحنه*ای از فیلم «فلامینگو شماره 13» جشنواره بین*المللی «فیلم برای صلح» با نمایش فیلم*هایی از کارگردانان سراسر جهان با موضوع حقوق بشر، صلح و جنگ در بخش*های مختلف شامل مسابقه فیلم*های سینمایی، فیلم*های کوتاه، فیلم*های مستند، بخش ویژه، بخش بهترین فیلم از نگاه تماشاگران و چند بخش دیگر در شهر «مده*آ» Medea برگزار می*شود. «فلامینگو شماره 13» درباره* انسان**هایی است که از خود و زندگی**های روزمره تبعید شده**اند. آن*ها با هم در یک تبعیدگاه زندگی می *کنند. سلیمان (با بازی رسول یونان) که گندمزاران را به آتش کشیده و متهم به قتل یک نفر است، افسانه**ای می*آفریند. او معتقد است فلامینگویی دیده با منقاری خون* آلود؛ این فلامینگو به جای ساحل، در دوردست**ها زندگی می**کند و نماد شکستن حصارهای تبعیدگاه است. سلیمان بر سر این افسانه**ها جانش را می**بازد، اما زنش «تامای»، مرگ او را باور ندارد. استاد (با بازی شمس لنگرودی) چراغ روشن این قصه* غم**انگیز است. او علیه بی**عدالتی**های رایج در این قصه اسلحه می**کشد ... http://yad-negar.com/images/imported/2013/05/39.jpg باران زمانی، عبدالهی امیرآتشانی و پیمان مقدمی دیگر بازیگران «فلامینگو شماره 13» هستند. لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
ارسال های توصیه شده
بایگانی شده
این موضوع بایگانی و قفل شده و دیگر امکان ارسال پاسخ نیست.