رفتن به مطلب
کام به کام

بانک اطلاعات جامع و کامل سوزش ادرار و علل آن


yasi

ارسال های توصیه شده

[h=2]سوزش ادرار و علل آن در خانمها

[/h]

سوزش ادرار به خودی خود بیماری خاصی تلقی نمی شود، بلکه فقط یک علامت است و می تواند ناشی از بیماریهای مختلف باشد. وجود سوزش ادرار همیشه دلیل بر وجود عفونت ادراری نیست.

 

 

یکی از مشکلات ادراری شایع در خانم ها سوزش ادراری است. سوزش ادرار به خودی خود بیماری خاصی تلقی نمی شود، بلکه فقط یک علامت است و می تواند ناشی از بیماریهای مختلف باشد. وجود سوزش ادرار همیشه دلیل بر وجود عفونت ادراری نیست. یکی از علل نادر ولی خطرناک سوزش ادرار، نوعی از سرطان مثانه است که در آن معمولا به همراه سوزش ادرار، آزمایش، وجود خون در ادرار را نیز گزارش می کند و یا اینکه خود بیمار به چشم خود، ادرار خونی را مشاهده می کند.

 

 

 

سوزش ادرار در خانمها اغلب همراه با تکرر ادرار و احساس فوریت در ادرار کردن می باشد. احساس فوریت در ادرار کردن بدین معنی است که فرد احساس می کند که مثانه وی پر شده و باید مثانه را خالی کند ولی مثل افراد طبیعی نمی تواند آنرا به تاخیر بیاندازد، بلکه باید فورا محلی را برای تخلیه مثانه پیدا کند. بیشتر پزشکان سوزش ادرار را معادل عفونت ادراری تلقی کرده و بدون بررسی شروع به درمان تجربی آن می کنند، در صورتیکه سوزش ادرار می تواند علل خیلی زیادی داشته باشد که یکی از آنها عفونت ادراری است. سوزش ادرار در خانمهای جوان بیشتر است. اگر درد در هنگام ادرار کردن در ابتدای آن اتفاق بیفتد، معمولا نشان دهنده وجود مشکل در مجرای ادراری است ولی اگر در انتهای ادرار کردن اتفاق بیفتد نشان دهنده وجود مشکل در مثانه است. اگر سوزش ادرار همراه با تکرر و احساس فوریت در ادرار کردن و درد زیر دل باشد، معمولا نشاندهنده التهاب مثانه است.

 

 

 

خود التهاب مثانه ممکن است علل عفونی و غیر عفونی داشته باشد. اگر سوزش ادرار همراه با احساس ناراحتی و درد در قسمت خارجی دستگاه تناسلی باشد معمولا نشاندهنده وجود التهاب در واژن و یا لبهای فرج می باشد. یکی از علل سوزش ادرار و عفونت مثانه، مقاربت است که در آن خانم روز و یا روزهای بعد از مقاربت دچار سوزش ادرار می شود و این معمولا تکرار شونده است.

 

خطرناکترین علت سوزش و تکرر ادرار، وجود نوع بدخیمی از سرطان مثانه است. بنابراین از کنار سوزش و تکرر ادرار نباید به آسانی عبور کرد.

 

خانمها به علل ریز مستعد ابتلا به عفونت ادراری هستند:

 

 

 

1. مجرای ادرار کوتاه است

2. اغلب تخلیه مثانه خود را به تاخیر می اندازند

3. از وسایل جلوگیری کننده از حاملگی مثل دیافراگم استفاده می کنند

4. از ژلهای اسپرم کش برای جلوگیری از حاملگی استفاده می کنند که سبب تجمع میکروبهای روده در اطراف مجرای ادرار می شود.

5. دسترسی میکروبهای روده ای بعلت مسیر کوتاه به دستگاه ادراری و سیستم ادراری خانمها راحت تر است.

 

 

یکی از علائمی که ما را هدایت می کند که علت سوزش ادرار عفونت ادراری است، وجود خون در ادرار است. در عفونت حاد مثانه 20-15 درصد خانمها مبتلا به درد در زیر ناحیه ناف می شوند. خانمهائی که یائسه شده و تحت هورمون درمانی نمی باشند، مستعد التهاب واژن و عفونت ادراری هستند. اگر سوزش ادرار همراه با ترشح از واژن باشد، نشاندهنده التهاب واژن است.

 

 

اگر خانمی دچار سوزش ادرار به همراه تب، بدی حال عمومی و درد عضلانی شود، نشاندهنده ابتلا احتمالی به تبخال تناسلی است که باید منتظر شود که در روزهای آینده تاولهای تبخال ظاهر شوند. اگر سوزش ادرار همراه با تب و لرز و درد پهلوها باشد، نشاندهنده عفونت حاد کلیه ها است و بیمار باید در بیمارستان بستری شود. اگر خانمی دچار سوزش ادرار، تکرر ادرار و احساس فوریت در ادرار کردن شود و پس از خاتمه درمان ادرار قطره قطره خارج شود، و نیز هنگام مقاربت درد داشته باشد، نشاندهنده وجود احتمالی دیورتیکول مجرا است و نیازمند بررسی بیشتری خواهد بود. باید حتما از خانم مبتلا به سوزش ادرار از نظر استفاده از داروها و مواد شوینده موضعی سئوال کرد. استفاده از دوش و اسپری های واژینال می تواند سبب سوزش ادرار شود. گاها بعضی از خانمها ماهها و سالها است که از سوزش ادرار رنج می برند، این خانمها نیازمند بررس بیشتری هستند، یک از علل سوزش ادرار طولانی مدت وجود بیماری التهاب بافت بینابینی مثانه است. اینگونه خانمها با درمان مناسب به مقدار زیادی بهبود یافته و خوب می شوند. یکی از علل مهم عفونت دستگاه تناسلی و دستگاه ادراری در خانمها، روابط زناشوئی نامتعارف می باشد، که گاها سبب عفونتهای خطیر می گردد. اینگونه عفونتها اگر لگن خانم را گرفتار سازد ممکن است سبب نازائی گردد. تشخیص و درمان زودرس دارای اهمیت زیادی است.

 

منبع 7سیب

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

[h=1]چرا دچار سوزش ادرار می شویم و راه های درمانی آن چیست؟

[/h]

 

در بعضی از بیماران مصرف بعضی از غذاها منجر به ایجاد علائم سیستیت می شود مانند: گوجه فرنگی، شیرین کننده های مصنوعی، مرکبات، شکلات، کافئین و الکل … که البته از نظر علمی کاملاً اثبات نشده است.

 

سوزش ادرار اغلب نشانه ای از التهاب مثانه (التهاب یا عفونت مثانه و پیشابراه)، هر چند آن به عنوان نشانه ای از شرایط متعدد مربوط به دستگاه ادراری و تناسلی رخ می دهد. راه تشخیص با آزمایش ادرار شروع می شود و ممکن است شامل سایر روش های تشخیصی، بسته به طیف کاملی از علائم و یافته های آزمایش کامل ادرار دارد.

 

سیستیت بینابینی، شرایط مزمن دردناکی است که در آن، مثانه ملتهب و تحریک می شود و در نتیجه فرد مجبور می شود که به طور مکرر ادرار کند و ادرار کردنش دردناک می باشد. سیستیت بینابینی علایمی شبیه سیستیت (عفونت باکتریایی مثانه) دارد، اما کشت ادرار از نظر باکتری منفی است و دادن آنتی بیوتیک معمولاً کمکی نمی کند. این عارضه درزنان شایع تر از مردان است.

 

 

علایم شایع:

 

 

درد و احساس فشار در بالای لگن احساس نیاز فوری به ادرار کردن به طور مکرر احساس سوزش و درد هنگام ادرار کردن احساس خالی نشدن کامل مثانه درد به هنگام مقاربت گاهی درد در مجرای تناسلی و راست روده ادرار بودار خون در ادرار بعضی از بیماران علائم غیراختصاصی دیگری مثل سردرد، دردهای عضلانی اسکلتی و علائم گوارشی از خود نشان می دهند. علائم بالا در زنان، هنگام دوره قاعدگی دردناک تر می شود.

 

 

علل:

 

 

تحقیقات این طور نشان می دهند که این بیماری در واقع یک نوع نشانگان التهاب مثانه است که احتمالاً توسط عفونت باکتریایی، خودایمنی (پاسخ ایمن به اجزای خودی بدن) یا موارد آزارنده ایجاد می شود. تحریک مثانه و قرارگرفتن در معرض اشعه ایکس (رادیوتراپی ناحیه لگن) نیز از علل احتمالی این بیماری می باشند.

 

 

عوامل خطر:

 

 

سابقه حساسیت یا آلرژی به داروها، غذاها، یا سایر مواد، تب یونجه یا آسم آرتریت روماتویید سابقه درآوردن رحم

 

 

 

تشخیص:

 

 

بررسی اولیه تشخیصی عبارتند از: آزمایش ادرار (که معمولا طبیعی است) و معاینه لگن. برای تشخیص این بیماری، باید بیماری هایی که علایمی شبیه این بیماری را دارند (مثل عفونت مثانه، مشکلات کلیوی، عفونت های مجرای تناسلی، آندومتریوز و بیماری های آمیزشی) از نظر پزشک رد شوند اگر سایر بررسی ها منفی باشند، اغلب، انجام سیستوسکوپی توصیه می شود. در این روش از یک وسیله باریک که سر آن منبع نورانی قرار دارد، برای دیدن داخل مثانه استفاده می شود. همراه با انجام آن نمونه برداری نیز انجام می گیرد تا احیاناً اگر سرطان وجود داشته باشد مشخص شود. یک مزیت دیگر سیستوسکوپی این است که با انجام آن، غالبا علایم تخفیف می یابند، زیرا در سیستوسکپی، مثانه با آب پر و متسع می شود و ظرفیت آن افزایش می یابد.

 

 

درمان:

 

 

در بیماران مختلف، درمان های مختلفی مؤثر واقع می شود. حتی در یک خانم هم، یک نوع درمان ممکن است اثر کند، ولی بعد تأثیر خود را از دست بدهد. برای این بیماری، درمان قطعی وجود ندارد. روش های درمانی عبارتند از: داروهای خوراکی مختلف داروهایی که به داخل مثانه وارد می شوند کارهای مخصوص برای اتساع مثانه تغییر در رژیم غذایی: اولین قدم درمانی نوشیدن مکرر آب می باشد تغییر در ph ادرار با تجویز پزشک تمرینات ورزشی مخصوص مثانه تحریک الکتریکی رشته های عصب از راه پوست انجام مشاوره

بیوفیدبک هیپنوتیزم یا آرام سازی توسط خود فرد جهت کمک به کنترل استرس، عصبانیت، اضطراب و گاهی، افسردگی همراه با اختلالات درد مزمن توصیه می شود. روش های جراحی به ندرت مورد استفاده قرار می گیرند. تنها به عنوان آخرین راه حل و هنگامی که سایر روش های درمانی شکست خورده باشند.

 

 

داروها:

 

 

- آنتی هیستامین ها، آنتی کولینرژیک ها، داروهای ضدالتهابی غیراستروییدی و داروهای ضدافسردگی همگی موفقیت محدودی در کاهش علایم دارند. - داروی پنتوزان پلی سولفات سدیم در تخفیف علایم بعضی از خانم ها مؤثر بوده است. داروها باید حتما توسط پزشک متخصص تجویز شوند.

 

 

جلوگیری:

 

 

افزایش مصرف مایعات، حداقل روزی یک و نیم لیتر آب ( ۶ لیوان) در بعضی از بیماران مصرف بعضی از غذاها منجر به ایجاد علائم سیستیت می شود مانند: گوجه فرنگی، شیرین کننده های مصنوعی، مرکبات، شکلات، کافئین و الکل … که البته از نظر علمی کاملاً اثبات نشده است. مصرف رژیم غذایی ساده بدون ادویه، در بعضی از بیماران مؤثر است. استعمال دخانیات در بعضی از بیماران باعث تشدید علائم می شود. ورزش و آموزش نگهداری ادرار (تمرین مثانه) از جمله کارهایی هستند که در پیشگیری از بروز علائم سیستیت کمک کننده اند.

منبع عصردنا

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

سوزش ادرار نشانه است، نه بیماری

 

 

سوزش ادرار مشکل شایعی است که سن و سال هم نمیشناسد و در هر سنی میتواند افراد را درگیر کند، اما این حس ناخوشایند به تنهایی بیماری به حساب نمیآید و فقط نشانهای است که میتواند احتمال بروز بیماریهای مختلف را نمایان سازد.

 

به همین دلیل متخصصان می گویند هرگونه احساس ناراحتی هنگام دفع ادرار باید بررسی شود و از نظر آنها این اختلالات و نشانه ها که در سیستم ادراری به وجود می آید، به پیگیری های دقیق تری نیاز دارد. سوزش ادرار هم یکی از همین موارد است که دکتر امیر ایجادی، آن را چنین تعریف می کند: سوزش ادرار به معنای احساس هرگونه درد و ناراحتی هنگام دفع ادرار است. به عبارت دیگر، این طور نیست که فقط احساس سوزش هنگام دفع ادرار را به عنوان سوزش ادرار بشناسیم، بلکه هرگونه احساس درد هنگام دفع نیز می تواند همین مفهوم را داشته باشد.

 

 

 

نشانه ای از بیماری های مختلف

 

 

دکتر ایجادی، فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری در گفت وگو با جام جم با تاکید بر این که سوزش ادرار یک نشانه است و به تنهایی بیماری به حساب نمی آید، خاطرنشان می کند: طیف گسترده ای از بیماری ها می تواند موجب بروز این مشکل شود که البته این بیماری ها نیز براساس جنس و سن بیماران تفاوت پیدا می کند.

وی ادامه می دهد: به عنوان نمونه سوزش ادرار برای یک خانم جوان ممکن است ناشی از عفونت مثانه باشد یا درباره یک مرد جوان می تواند به دلیل عفونت پروستات یا عفونت پیشابراه و مجرا ایجاد شود. در کودکان نیز ممکن است این وضع نشان دهنده برگشت ادراری، عفونت های ادراری و آسیب های سیستم ادراری باشد و درباره یک فرد سالمند سوزش ادراری می تواند به درجاتی از بزرگ شدن پروستات ارتباط پیدا کند.

به گفته دکتر ایجادی، سوزش ادرار در موارد خاصی هم می تواند نشان دهنده تومورهای مثانه و سیستم ادراری باشد. علاوه بر این، گاهی سوزش ادرار ممکن است به دلیل وجود سنگ در سیستم ادراری یا مثانه بروز کند. بنابراین نباید فراموش کنیم سوزش ادرار تنها یک نشانه است که در صورت بروز حتما باید علت اصلی ایجاد کننده آن نیز مشخص شود.

 

 

 

وی می افزاید: در گذشته چنین تصور می شد که اگر دختربچه ای دچار عفونت ادراری شود، برای اولین بار نیازی به بررسی دقیق سیستم ادراری نیست در صورتی که امروزه چنین طرز فکری تائید نمی شود و حالا می گویند هرگونه عفونت یا علائم ادراری، هم در دختر بچه ها و هم در پسربچه ها به طور دقیق باید بررسی شود.

 

 

 

به مقدار کافی آب بنوشید

 

 

کم نیستند کسانی که تا وقتی تشنه نشوند، سراغ آب هم نمی روند. تازه این حس تشنگی هم معمولا باید خیلی شدید باشد تا آنها را وادار کند کمی آب بنوشند. در صورتی که در فصل های سرد سال هم تعریق وجود دارد و به گفته دکتر ایجادی، در این زمان هم در طول روز مقداری تعریق مخفی داریم. به همین دلیل هم او و همکارانش توصیه می کنند در طول روز دست کم چهار لیوان آب مصرف کنیم و خیلی بدنمان را تشنه نگذاریم.

وی خاطرنشان می کند: در طول روز باید به قدری آب و مایعات مصرف شود که ادرار همیشه بی رنگ باشد و زمانی که این موضوع را در نظر داشته باشید، علائم و مشکلات سیستم ادراری هم کمتر خواهد شد.

 

 

 

عفونت ادراری؛ شایع ترین علت سوزش ادرار

 

 

دکتر ایجادی با اشاره به این که عفونت های ادراری یکی از شایع ترین عللی است که موجب سوزش ادرار می شود، توضیح می دهد: عفونت های ادراری و پس از آن سنگ های ادراری از جمله شایع ترین علل ایجادکننده سوزش ادرار است.در کودکان و نوزادان نیز ممکن است چنین مشکلی نمایان شود که البته به گفته این جراح کلیه، علائم عفونت ادراری میان آنها کاملا غیراختصاصی است، به طوری که گاهی تب، بی اشتهایی، عدم تغذیه صحیح و کافی و خوب شیر نخوردن نوزاد و وزن نگرفتن او می تواند نشان دهنده این مشکل باشد. در حقیقت، شایع ترین علت بروز اختلال رشد نوزادان همین عفونت های ادراری است که باید مورد توجه قرار گیرد.

در دختربچه ها هم عفونت ادراری شایع ترین علت سوزش ادراری است. وی ضمن بیان این مطلب، یادآور می شود: اختلال ادرار کردن مشکلی است که متاسفانه میان دختربچه ها و خانم ها خیلی با آن روبه رو می شویم. به عبارت دیگر، زمانی که آنها خارج از منزل هستند و سعی می کنند جلوی دفع ادرار را بگیرند، مشکلات متعددی نیز برایشان ایجاد خواهد شد. در حقیقت، عدم دفع ادرار باعث ضخیم شدن عضلات کف لگن شده و در نتیجه این افراد در هر سه مجرایی که از لگن رد می شود، با مشکل روبه رو می شوند.

بسیاری از خانم ها نگران سرویس های بهداشتی کثیف و نامناسب هستند و به همین دلیل ترجیح می دهند جلوی دفع ادرار را بگیرند، اما دکتر ایجادی می گوید: دفع ادرار در سرویس های بهداشتی آلوده نیز خانم ها را دچار عفونت ادراری نمی کند، بلکه فرد در اثر نگه داشتن ادرار، از خودش دچار عفونت می شود.

به گفته وی، دستگاه تناسلی به وسیله میکروب های روده کلونیزه است و این میکروب ها در شرایط مناسب مانند خستگی، بی خوابی و ضرباتی که به ناحیه تناسلی وارد می شود، می تواند عفونت ها را وارد مجرا کند. در نتیجه این افراد دچار طیفی از مشکلات ادراری مانند سوزش ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، اختلال ادرار کردن، تخلیه نشدن کامل مثانه، عفونت ادراری و... خواهند شد که این مشکلات برای خانم هایی که ازدواج کرده اند با در نظر گرفتن مسائل زناشویی تشدید هم می شود. از طرف دیگر، یبوست و درد هنگام نزدیکی هم از دیگر مشکلاتی است که این افراد با آن روبه رو هستند و بر همین اساس دکتر ایجادی به خانم ها و دختربچه ها توصیه می کند: مصرف مایعات به مقدار کافی و دفع ادرار به موقع را همیشه در نظر داشته باشند.

درباره پسربچه ها نیز اگر ختنه خیلی زود و قبل از بیست روزگی انجام شود، در مواردی ممکن است پرده نازکی جلوی مجرا تشکیل شود که به گفته این جراح کلیه، در این مواقع تنگی مجرا ایجاد خواهد شد که کاملا هم مشخص است و اگر مادر دقت کند، می بیند سوراخ دفع ادرار خیلی تنگ و سوزنی شکل است و ادرار پرش خیلی زیادی دارد. در این موارد هنگام دفع ادرار، کودک هم دچار درد و ناراحتی می شود، اما در صورتی که چنین مشکلی وجود نداشته، ولی کودک همچنان سوزش ادرار داشته باشد، باید دیگر علائم را بررسی کرد. درباره پسربچه هایی که ختنه نشده اند نیز با توجه به این که احتمال عفونت میان آنها بیشتر است، توصیه می شود حتما در سنین کمتر از یک سالگی این کار صورت بگیرد.

 

 

 

نشانه های سوزش ادرار

 

 

دکتر ایجادی می گوید: اگر علائم دیگری همراه با سوزش ادرار بروز کند، حتما باید توجه ویژه ای به آن داشت؛ زیرا این علائم می تواند نشان دهنده مشکل باشد.

وی با اشاره به این موضوع ادامه می دهد: تب، تکرر ادرار، حس فوریت در دفع ادرار و ناتوانی نگهداری ادرار، درجاتی از بی اختیاری ادرار و خون ادراری از علائمی است که می تواند همراه با سوزش ادرار ایجاد شود و باید مورد توجه قرار گیرد.

 

 

از طرفی هم، کلیه عضو حساسی به حساب می آید که بیست و چهار ساعته بدون استراحت در حال فعالیت است؛ بنابراین هرگونه آسیب و اختلالی که در سیستم ادراری بروز کند، می تواند به اختلال کار کلیه نیز منجر شود. از این رو سوزش ادرار هم از علائمی است که باید آن را جدی بگیرید. این جراح کلیه ضمن بیان این موارد، یادآور می شود: هرگونه نشانه ای که می تواند ناشی از مشکلات و اختلالات کلیوی باشد باید مورد توجه قرار گیرد.

 

 

منبع جام جم انلاین

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

راهکارهايي براي درمان سوزش ادرار

 

شکايتهاي سوزش ادرار اغلب با شکايت از فشار براي تکّرر ادرار همراه است. عامل معمول اين گرفتاري عفونت مجاري ادراري است. يک پنجم لااقل سالي يکبار و ۱۵ درصد آنها بيش از سهبار در سال به عفونت ادراري مبتلا ميشوند.

 

چر زنان عفونت ادراري ميگيرند؟ مخرج و مهبل هر دو مکانهاي مناسبي براي رشد باکتريها هستند که نزديک مجراي خروجي ادرار قرار دارند. و چون ميزراه زنان چندان طولاني نيست، راه کوتاهي براي ورود باکتريها به مثانه ميشود و التهاب مثانه ايجاد ميکند. باکتريها حتي ممکن است تا کليه بالا روند و ايجاد عفونت شديدتري در آنجا بکنند.

 

مردان ميزراه درازتري دارند و غده پروستات هم مواد ضدباکتريائي ترشح ميکند که مانعي براي عفونت است. بنابراين، عفونت مجاري ادرار در مردان چيز سادهاي نيست و اگر مردي دچار سوزش ادرار شود، نبايد آن را سرسري گرفت.

 

سوزش ادرار در مردان ممکن است علامت وجود يک بيماري مقاربتي، مثل سوزاک يا کلاميديا، باشد. التهاب پروستات هم ممکن است سوزش ادرار ايجاد کند.

 

عوامل زيادي ميتوانند سوزش ادرار بهوجود آورند يا آن را تشديد کنند. از جملهٔ اينها، غذاهاي پرادويه، قهوه، چاي، الکل، غذاهاي اسيدي، مواد شيميائي در فرآوردههاي بهداشتي، ضربه و روابط جنسي است.

عفونتهاي قارچي هم ميتوانند ايجاد سوزش ادرار کنند.

 

 

- درمان سوزش ادرار

 

راه نجات از سوزش ادرار بهعلت آن بستگي دارد. علاوه بر درمان عفونت باکتريائي و نخوردن مواد محرک کارهاي زير را انجام دهيد.

 

آب بخوريد. در اولين حملهٔ سوزش ادرار دو ليوان آب بخوريد. سپس يک قاشق چايخوري جوششيرين در نيمليوان آب حل کرده و بخوريد. در شش تا هشت ساعت بعد هر ساعت يک ليوان آب بخوريد. اگر بعد از يک روز سوزش از بين نرود، به پزشک مراجعه کنيد.

 

اين کار باعث رقيق شدن محتواي پر از باکتري مجرا و بيرون راندن آنها ميشود. در بيشتر موارد، خوردن آب زياد براي دفع آنها کافي است و سوزش را هم از بين ميبرد.

نزد پزشک برويد. اگر سوزش بعد از يک روز ادامه پيدا کند، بايد به پزشک مراجعه کنيد. پزشک با آزمايش ادرار و تعيين نوع باکتري يا قارچ و تجويز آنتيبيوتيک مناسب آن را درمان ميکند. در مردان معاينهٔ پروستات هم لازم است.

 

معمولاً با خوردن آنتيبيوتيک همراه با جوششيرين و آب عفونت درمان ميشود. ولي اگر سوزش ادامه يابد، آزمايشهاي بيشتري، شامل کشت، آزمايش فراصوتي کليه، يا درونبيني مثانه بايد انجام شود.

سوزش را تشديد نکنيد. بسياري از غذاها و آشاميدنيها مجراي ادراري را تحريک کرده و سوزش را بيشتر ميکنند. الکل، قهوه، چاي، شکلات، نوشابههاي گازدار، مرکبات، گوجهفرنگي، غذاهاي پرادويه، سرکه، و مواد قندي از اينها هستند. حتي قهوه بدون کافئين هم تحريک کننده است.

 

حذف تمام اين مواد از برنامهٔ غذائي سوزش و ناراحتيهاي ديگر آن را ظرف ده روز از بين ميبرد. وقتي سوزش برطرف شد، هر بار يکي از اينها را به رژيم غذائي اضافه کنيد و ببينيد آيا به آن حساسيت داريد يا نه. لااقل يک ليتر آب در روز بنوشيد.

 

 

ناراحتي دفع را کم کنيد. ادرار کردن از ميان ميزراه ملتهب مانند پاشيدن نمک بر زخم تا باکتريهاي مخرج وارد مهبل نشود.

ادرار کنيد. تماس جنسي از علل شايع عفونت و سوزش ميزراه است. بعد از هر نزديکي ادرار کنيد و خود را با آب بشوئيد. شستن مهبل با محلول آب و کمي جوششيرين نيز کار خوبي است.

از مواد محرک دوري کنيد. برخي صابونها، ضدبوها، و حتي کاغذهاي توالت داراي مواد شيميائي تحريککنندهٔ ميزراه و پوست اطراف آن هستند. به نوع کالائي که ميخريد توجه کنيد.

خود را خشک کنيد. در تابستان نگذاريد لباس مرطوب به تنتان بماند، چون رشد باکتريها و مخمرهاي مهبل را تحريک ميکنند. اگر ميتوانيد، در هر فرصتي لباس زير را عوض کنيد.

 

 

 

رادیوسلامت

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

بایگانی شده

این موضوع بایگانی و قفل شده و دیگر امکان ارسال پاسخ نیست.

×
×
  • اضافه کردن...