رفتن به مطلب
کام به کام

وبلاگنویسی را آغاز کنیم (قسمت چهارم)


کام به کام

ارسال های توصیه شده

  • بنیان گذار

[h=1]وبلاگنویسی را آغاز کنیم (قسمت چهارم)[/h]

در سری مطالب “وبلاگنویسی را آغاز کنیم” تقریبا برخی از خصوصیات وبلاگنویسی را بیان کردیم. که شامل: کسب اطلاعات اولیه برای شروع کار، هدف، انتخاب موضوع، محتوا، خصوصیات فردی برای برقراری ارتباط با کاربر و… می شده. اما یکی از مسائلی که وبلاگنویسان برای شروع کار همواره با آن برخورد دارند و به نوعی یک دغدغه برای آنان می باشد انتخاب سیستمی کامل برای ساخت وبلاگ است. سیستمی که بتواند نیازهای اولیه و سپس نیازهای ثانویه، پس از کار با آن را مرتفع کند.

http://1admin.ir/wp-content/uploads/2014/03/303.jpg

[h=3]سیستم وبلاگنویسی رایگان[/h]خوشبختانه در حال حاضر سامانه های زیادی در ایران یافت می شوند که به صورت رایگان مشغول به ارایه خدمات به کاربران و دوستداران وبلاگنویسی هستند. چه آنهایی که از ابتدا شروع به کار کردند و پرچم دار تجربه هستند مانند: بلاگفا، میهن بلاگ، اسکای بلاگ و چه آنهایی که در ابتدای راه هستند. اما نکته ای که باید برای انتخاب یک سامانه وبلاگنویسی به آن توجه کرد تنها در تجربه یا قدیمی بودن آن نیست بلکه عوامل متعددی را در برمی گیرد که به صورت گذرا به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

  • امنیت اطلاعات در سیستم های وبلاگنویسی

معمولا یکی از بزرگترین مواردی که مدیران سامانه های وبلاگنویسی بر روی آن مانور تبلبغاتی می دهند، دادن اطمینان خاطر به کاربران بابت حفظ امنیت و همچنین محرمانه بودن اطلاعات وبلاگ ها و صاحبان آن است. البته بحث امنیت در هر سامانه ای کامل و ۱۰۰٪ نیست؛ اما آنچه مهم است تلاش برای بالا نگه داشتن امنیت است. پس اولین موردی که باید به آن توجه کرد مقدار امنیت یک سامانه است.

سوال اینجاست که برای اینکه مقدار امنیت یک سامانه ی وبلاگنویسی را دریابیم باید به چه مواردی توجه کنیم؟ این مبحث به صورت خاص به خود کاربر برنمی گردد زیرا تمام کاربران نمی توانند به صورت حرفه ای به کشف مشکلات امنیتی یک سامانه بپردازند چون ممکن است اطلاعات لازم برای اینکار را نداشته باشند. اما بهترین راه کسب تجربه از گروه ها و افراد با سابقهای است که در زمینه ی امنیت فعالیت می کنند. معمولا این افراد مشکلات مربوط به سامانه را به مدیران آن گزارش داده و سپس آن را به اطلاع عموم می رسانند! (البته بعید می دانم که در ایران به این شدت به این مبحث اهمیت داده شود!)

  • امکانات و محیط کاربری پویا

این مورد همیشه برای من اهمیت بسزایی برای انتخاب یک سامانه وبلاگنویسی داشته است. شاید برخی تنها به یک ویرایشگر و یک صفحه ی ساده برای نوشتن نیاز داشته باشند اما تعداد بسیاری چنین محیطی را با امکانات ناکافی نمی پسندند! به نظرم چنین تفکری معقول به نظر می رسد. زیرا نبود محیطی زیبا و امکانات کافی به مرور زمان باعث دلسرد شدن و دست از کار کشیدن فرد می شود. این نکته را در نظر بگیرید که چه محیطی برای شما جذاب است و تاثیر مثبت در روحیه شما به وقت نوشتن دارد. عوامل بسیاری به محیطی پویا کمک می کنند مانند: چینش عناصر مختلف در کنار یکدیگر، رنگبندی، در دسترس بودن امکانات اصلی در طراحی و…

امکانات یک سامانه وبلاگنویسی نیز یکی از مواردی است که نبود و یا کامل نبودن آنها در برخی مواقع باعث کوچ کاربر به سامانه ای دیگر می شود. اما خوشبختانه با تعدد سامانه های وبلاگدهی در ایران رقابت هم میان آنها چشمگیر است؛ و بروزرسانی های مختلفی در زمان های کوتاه از طرف مدیران برای افزایش امکانات و کارایی آنها و از دست ندادن کاربران به علت نبود امکانات اعمال می شود. امکانات یک سامانه رابطه ی مستقیم با مقدار نیاز شما به آن دارد. پس قبل از انتخاب حتما سری هم به قسمت توضیحات و معرفی یک سامانه ی وبلاگدهی بزنید و موارد را مرور کنید و نیازهای خود را با آن مقایسه و سپس انتخاب کنید.

  • تاثیر نام دامنه در انتخاب

هر سامانه وبلاگدهی بر روی دامنه ای خاص بارگذاری می شود مانند: blog.ir و وبلاگ شما نیر بر روی ساب دامین بارگذاری شده و به صورت you.blog.ir خوانده خواهد شد. انتخاب دامنه ای (blogfa.com) که سامانه وبلاگدهی بر روی آن قرار دارد موردی سلیقهای است. برخی آدرس های بلند و برخی آدرس های کوتاه را می پسندند. برخی نام و مفهوم را در نظر می گیرند و برخی دیگر میزان محبوبیت دامنه را! همه و همه بحثی است سلیقه ای که می توان پس از مرور امکانات و باقی جنبه ها، در مورد آن تصمیم گیری کرد. ابتدا قرار بود در انتهای مطلب به سامانه های وبلاگدهی اشاره کنم اما با توجه به عنوان این قسمت نمونه هایی از آنها را در این قسمت می آورم:

  • blog.ir
  • blogfa.com
  • blogsky.com
  • mihanblog.com
  • persianblog.ir

همانطور که در بالا مشاهده می کنید نام ها مختلف است اما در انتها این شمایید که با مقایسه معیارهای مختلف، آن را انتخاب می کنید.

[h=3]سیستم های مدیریت محتوای شخصی یا غیررایگان[/h]سامانه های وبلاگدهی رایگان نیز خود یک CMS (سیستم مدیریت محتوا) می باشند. با این تفاوت که وبلاگ های زیادی بر روی آن ایجاد شده و صرفا مدیریت یک وبلاگ توسط شما انجام می شود و مواردی از قبیل تنظیمات و مدیریت وبلاگ های دیگر توسط مدیریت انجام می گیرد. بیان این نکته به این دلیل بود که تفاوت های میان یک وبلاگ رایگان در سامانه های وبلاگدهی و یک سیستم مدیریت محتوا به عنوان یک سایتساز را درک کنید. اما داشتن یک وبلاگ شخصی با سیستمی که خودتان انتخاب می کنید این امتیاز را به شما می دهد تا مدیریت بهتری بر روی تنظیمات و همچنین شخصی سازی های مختلف داشته باشید. ساخت وبلاگ شخصی با سیستم مدیریت محتوای انتخابی شما شامل موارد زیر می شود و البته هزینه بردار نیز هست:

  • انتخاب سیستم مدیریت محتوا

در مورد این قسمت می توانید از عناوینی (امنیت، امکانات، محیط پویا و..) که در این مطلب به آن اشاره شد استفاده کنید. زیرا تفاوت چندانی بین نوع انتخاب با توجه به سیستم وجود ندارد بجز شخصی سازی ها و تنظیمات مخصوص هر سامانه. شما می توانید از دهها سیستم مدیریت محتوای رایگان و متن باز که در جهان شناخته شده اند استفاده کنید. این سیستم ها در ایران فارسی سازی شده و مشکلات مربوط به زبان برطرف شده است. وجود انجمن های مختلف برای راهنمایی کاربران نیز مزید بر علت است.

  • انتخاب هاست مناسب (میزبان)

برای بارگذاری یک سیستم مدیریت محتوا نیاز به یک میزبان برای نصب آن دارید. شرکت های مختلفی ارایه دهنده ی این خدمات هستند. اما مبحث امنیت، آپتایم بالا، خدمات و پشتیبانی در انتخاب هاست تاثیر بسزایی دارند. حتما میزبانی را انتخاب کنید که بتواند به این موارد عمل کند!

  • انتخاب دامنه

وجود دامنه ی مناسب برای وبلاگ ها همیشه مسئله ای چالش برانگیز بوده است. زیرا نام دامنه ارتباط مستقیمی با زمینه فعالیت وبلاگ دارد. البته مدتیست که دیگر مانند قبل به آن توجه نمی شود و نام هایی انتخاب می شود که هیچ ارتباطی با زمینه ی فعالیت وبلاگ ندارد که هیچ، بلکه نام هایی انتخاب می شود که بیادسپاری توسط مخاطب را نیز دچار مشکل می کند. در این عنوان ۳ مورد مطرح شد که باید در زمان انتخاب به آن توجه زیادی داشته باشید: انتخاب دامنه با توجه به زمینه ی فعالیت، مفهومی بودن نام دامنه، بیادسپاری آسان!

[h=3]نتبجه[/h]مواردی که گذشت نقش مهمی در تصمیم گیری شما برای انتخاب سامانه مورد نظر وبلاگنویسی دارد؛ چه به صورت رایگان و یا غیررایگان! اما اگر تازه کارید و می خواهید خود را محک بزنید و متوجه شوید می توانید وبلاگنویسی را شروع و سپس ادامه دهید پیشنهاد ما این است که ابتدا از سامانه های وبلاگدهی رایگان استفاده کنید و با روش آزمون و خطا در انتخاب نوع موضوع، محتوا، نوشتن و… کسب تجربه کرده و پس از مدتی کار و آشنایی با روش های مختلف نوشته های محتوا محور و روش های جذب کاربر، وبلاگ شخصی خود را با سیستم مدیریت محتوای انتخابی برپا کنید!

 

 

 

 

این مطلب از سایت یک ادمین به آدرس 1admin.ir برداشته شده هست

سایتی متفاوت در پهنای وب

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

بایگانی شده

این موضوع بایگانی و قفل شده و دیگر امکان ارسال پاسخ نیست.

×
×
  • اضافه کردن...