رفتن به مطلب
کام به کام

میزبان جام جهانی فوتبال بی پول شده است


ALI

ارسال های توصیه شده

http://images.khabaronline.ir/images/2014/4/position50/14-4-11-143153brazil-40.jpg

[h=1]میزبان جام جهانی فوتبال بی پول شده است/ فوتبال هم به داد اقتصاد برزیل نرسید[/h] سرمایه گذاری های هنگفت مربوط به جام جهانی فوتبال، صنایع نفتی و بخش پتروشیمی هیچ کدام باعث نشده اند که اقتصاد برزیل به اندازه کافی رشد کند.

 

به گزارش روابط عمومي مجله اينترنتي كام به كام به نقل از خبرگزاري خبرانلاين:

آرش پورابراهیمی: دارون عجم اوغلو و جیمز رابینسون در کتاب "چرا کشورها شکست می‏خورند" شرح داده اند در اقتصادهایی که نهادهایی درونزا در آن ها وجود ندارد و اقتصاد از ساختاری پویا بی بهره است، سرمایه گذاری های دولتی هرچند می‏توانند تا مدتی به ایجاد رشد اقتصادی چشمگیر بیانجامند اما روند سریع رشد پس از مدتی کند می‏شود و پس از آن با اقتصادی دولتی نمی‏توان رشدی سریع را ایجاد کرد.

نویسندگان این کتاب که یکی اقتصاددان است و دیگر تاریخدان، از رشد سریع اتحاد جماهیر شوروی و سپس کند شدن رشد اقتصاد این کشور به عنوان یکی از نمونه های ادعای خود یاد می‏کنند اما اکنون به نظر می‏رسد که پدیده مشابهی را می‏توان در برزیل نیز مشاهده کرد. اقتصاد برزیل در سال 2010 به میزان 7.5 درصد رشد کرده بود و بسیاری انتظار داشتند که سرمایه گذاری های مربوط به برگزاری جام جهانی فوتبال در سال 2014 باعث حفظ رشد سریع اقتصاد این کشور بشود اما داده های اخیر نشان می‏دهند که شرایط اقتصادی در برزیل چندان جالب توجه نیست. صندوق بین المللی پول (IMF) در تازه ترین گزارش خود برآورد کرده که اقتصاد برزیل در سال 2014 تنها 1.8 درصد رشد خواهد کرد، در حالیکه این نهاد پیش تر برآورد کرده بود که رشد اقتصاد برزیل در سال جاری میلادی 2.3 درصد باشد. اقتصاد برزیل در سال 2013 نیز تنها کمی بیش از 2 درصد رشد کرده بود. در واقع رشد اقتصادی برزیل که اقتصادی نوظهور و در حال توسعه محسوب می‏شود بیشتر به رشد اقتصادی اقتصادهای توسعه یافته شباهت یافته و این در شرایطی است که طی سال های اخیر مقادیر قابل توجهی سرمایه به بخش های مختلف اقتصاد برزیل تزریق شده است. وبسایت اقتصادی بیزنس اینسایدر گزارش داده که علاوه بر سرمایه گذاری های هنگفت مربوط به جام جهانی، میلیاردها دلار نیز به بخش اکتشاف و تولید نفت فراساحل در برزیل اختصاص یافته و کارخانه های پتروشیمی نیز از سرمایه گذاری های هنگفتی بهره برده اند و به رغم همه این سرمایه گذاری ها، رشد اقتصادی برزیل به هیچ وجه قابل توجه نیست.

صندوق بین المللی پول از ضعف زیرساخت ها به عنوان اصلی ترین مانع برای بهبود رشد اقتصادی در برزیل یاد کرده و همچنین اصلاحات نهادی نیز از جمله مواردی است که می‏تواند در بهبود شرایط اقتصادی در برزیل موثر باشد. مارک موبیوس، کارشناس اقتصادهای نوظهور، اعتقاد دارد که نظام مالی در برزیل باید به گونه ای اصلاح شود که سرمایه بیشتری در اختیار بخش خصوصی قرار بگیرد تا این بخش بتواند به موتور محرک رشد اقتصادی برزیل تبدیل شود. هرچند که ممکن است برزیل امسال در جام جهانی پیروز شود اما در صورت عدم اصلاحات نهادی در این کشور، اقتصاد برزیل رقابت را به بسیاری از اقتصادهای نوظهور واگذار خواهد کرد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

بایگانی شده

این موضوع بایگانی و قفل شده و دیگر امکان ارسال پاسخ نیست.

×
×
  • اضافه کردن...