Haniye ارسال شده در مهر 6، 2014 اشتراک گذاری ارسال شده در مهر 6، 2014 خوردن نوشابه حرام است؟!! http://img1.tebyan.net/big/1391/02/124134222162446622524511713112492012650164.gif در این مقاله در خصوص خوردن غذاهای مضر ، نكاتی را تقدیم شما می نماییم . خوردن هر چیز مضر چنانچه ضرر معتد به(هرچیزی كه مورد اعتنا و توجه واقع می شود) داشته باشد حرام است. مشاور دانا: سلام خانم شهابی . بیا این جا، جا هست . صندلی خالیه. دانشجو: سلام خانم ممنون. - چكار می كنید؟ این چیه؟ - هیچی خانم. - مگر نگفتی دكتر گفته خوردن نوشابه برایت مثل سم است . بله، از شما و توجهتان ممنونم ، اما .. اما چه ؟ اما من خیلی نوشابه دوست دارم واقعا؟! اما می دانی ممكنه برای شما حرام باشه ؟ جدا ؟! بله عزیزم . خب چرا شما ... برای اینکه گفتی ضرر مهمی دارد و بیماریت بیشتر می شود . مگر هر مضری حرام است ؟ نه . پس چرا می گویید حرامه ؟ نگفتم حرامه . گفتم ممكنه برای شما حرام باشه . یعنی چه ؟! یعنی هر چیز مضری حرام نیست اما اما چه ؟ اما اگر آن چیز مضر معتد به باشد حرام است . معتد به یعنی چه ؟ یعنی مهم . خب هرچیزی در سطح خودش مهم است . اما مهم عرفی ملاك است . معتد به یعنی مهم ؟! نه دقیقا اما تقریبا همین معنا را می دهد . دقیقا یعنی چه ؟ دقیقا یعنی هرچیزی كه مورد اعتنا و توجه واقع می شود . خب عرف به نوشابه به عنوان ضرر مهم اعتنا نمی كند . جدی؟ حتی برای امثال شما كه مریضی؟ نمی دانم خانم . خب اگر نمی دانستی تا حالا گناه نبود . اما اما چه ؟ اما حالا كه من به شما گفتم ...... حالا هم نمی دانم یعنی مطمین نشدم . داری شوخی می كنی ! بله خانم چشم! فقط این اسراف می شود . شما بفرمایید. ممنونم . اما اما چه ؟ اینجوری كه خوب نیست و به علاوه من هم قندم لب مرز است . لب مرز اشكال ندارد خانم . چرا برای خودم مهم است ،اگرچه حرام نباشد . رد احسان نكنید. نوشابه بدون قند است . بسیار خب عزیزم . من این فتوا را هم می زنم به تابلو . فقط یك نكته. چه نكته ای؟ شما مقلد كی هستی؟ من با اجازه آقا بر تقلید آقای تبریزی باقی مانده ام . جدی؟ بله خانم . اگر اینطور است پس بر شما حرام نیست . چرا ؟ ایشان نظرش فرق می كند. می گویند حرام نیست؟ نه . پشیمان شدی از دادن نوشابه؟! نه خانم . خوشحال هم شدم . ایشان هم می گوید حرام است فقط یك شرط بیشتر دارد. چه شرطی؟ می زنم به تابلو ببینی و الا نوشابه را .... خیلی ممنون خانم. خواهش میکنم عزیزم . ممنون خانم . خدا حافظ . متن استقتاء: خوردن بعضی مواد غذایی، برای برخی از بیماران ضرر دارد مصرف آنها چه حكمی دارد ؟ حضرت آیه الله خامنه ای(دام ظله): اگر ضرر در حدی است كه مراعات آن لازم است در فرض سوال جایز نیست. حضرت آیه الله مكارم شیرازی(دام ظله): در صورتی كه ضرر مهمی داشته باشد خوردن آن حرام است. حضرت آیه الله صافی گلپایگانی(دام ظله): خوردن چیز مضر چنانچه ضرر معتد به داشته باشد حرام است. حضرت آیه الله بهجت(ره): با علم به ضرر موجب مرض جایز نیست بلكه با احتمال آن احوط (احتیاط واجب) ترك است. حضرت آیه الله فاضل لنکرانی(ره): اگر ضرر معتد به داشته باشد حرام است. حضرت آیه الله تبریزی(ره) : چنانچه ضرر مهمی برای بدن داشته باشد كه جنایت بر نفس حساب شود جایز نیست . بخش احکام اسلامی تبیان لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
ارسال های توصیه شده
بایگانی شده
این موضوع بایگانی و قفل شده و دیگر امکان ارسال پاسخ نیست.