رفتن به مطلب
کام به کام

صرع، انواع و دلايل ايجاد آن


yasi

ارسال های توصیه شده

[h=1]صرع، انواع و دلايل ايجاد آن

[/h]

 

 

در زمان هاي قديم، صرع را به نام "بيماري مقدس" مي شناختند. مردم آن زمان بر اين عقيده بودند که فرد مصروع در حال جنگيدن با شيطان مي باشد و يا مي گفتند که فرد مصروع، پيام آور از طرف خداوند است. در رم، صرع را به نام "چند بيماري" مي شناختند.

[h=2]اما صرع چيست؟[/h]صرع يک ناتواني عصبي مي باشد که با بيهوشي همراه مي باشد.

در زبان انگليسي صرع به معناي داشتن يک تشنج(Having a Fit) مي باشد که در زبان محاوره اي به معناي بسيار ناراحت شدن مي باشد. صرع غالبا با دارو و يا با عمل جراحي کنترل مي شود، اما معالجه آن زمان مي برد.

حمله صرع به دليل قطع ناگهاني فعاليت الکتريکي مغز به وجود مي آيد. همان طور که مي دانيم، مغز مسئول تمام اعمال بدن مي باشد. وقتي پيغام ها از سلول هاي مغز عبور مي کنند و ناگهان به صورت آني متوقف مي شوند، اين توقف پيام ها باعث پريشاني و آشفتگي مي گردد و در نتيجه صرع به وجود مي آيد.

 

[h=2] انواع مختلف صرع[/h]صرع، انواع مختلفي دارد( نزديک به 40 نوع) که براي هر شخص متفاوت مي باشد و بستگي به محلي از مغز دارد که حمله در آن ايجاد مي شود. برخي ها بيهوش مي شوند. برخي ها در روي زمين مي افتند و برخي ها اندامشان را به سرعت تکان مي دهند.

به خاطر تنوع در صرع، تشخيص يک نوع خاص مشکل است. به همين خاطر ممکن است برخي افراد که مصروع نيستند را جزو گروه مصروعان قرار دهند، مثل افرادي که دچار سردردهاي شديد مي باشند، يا افرادي که غش مي کنند و يا افرادي که دچار بيماري هاي قلبي مي باشند.

اين وظيفه ي پزشک مي باشد که تشخيص دهد، آيا فرد، صرع دارد يا نه و درمان را شروع کند.

صرع ها عبارتند از:

1- صرع جزئي(Partial Seizures)

هنگامي که آسيب مغزي فقط در يک طرف مغز باشد، صرع جزئي نام دارد. تقريبا يک سوم مصروعين، اين نوع صرع را دارند. قبل از اين که حمله شروع شود، بيمار احساس مي کند که حالش بد است. اين احساس ها شامل: تغييرات بينايي، تغييرات بويايي و شنيدن صداهاي نامفهوم مي باشد. اين نوع صرع خود به دو قسمت تقسيم مي شود:

* نوع ساده

اين نوع کمتر از 1 دقيقه طول مي کشد. شخص ممکن است علائمي داشته باشد و اين علائم بستگي به محلي از مغز دارند که درگير شده است. اگر قسمت پشتي مغز درگير شده باشد، بر روي ديد و عضلات اثر مي گذارد، براي مثال عضلات انگشت يا بازو يا پا سفت مي شوند. شخص ممکن است احساس تهوع داشته باشد، عرق کند و يا رنگ پريده گردد.

* نوع پيچيده

در اين نوع فعاليت قسمت گيجگاهي مغز يا محلي در مغز که احساسات و حافظه را در برمي گيرد، دچار اختلال مي شود. اين نوع بين 2-1 دقيقه طول مي کشد. نشانه ي اين نوع عبارت است از: گريه کردن ، دويدن، فرياد زدن، خنديدن، دست زدن و ... .

2- صرع عمومي

هر دو قسمت مغز را شامل مي شود و فرد بيهوش مي شود. اين نوع شامل:

* صرع غايب

نشانه هاي اين نوع صرع عبارت است از: باز شدن دهان، چشمک زدن و بيهوشي. اين نوع بيشتر از 30 ثانيه طول نمي کشد.

* صرع بي صدا

در اين نوع، فرد يک باره عضلاتش شل مي شود و مي افتد.

* صرع عمومي کلي

بدن، بازو و پا خم مي شود و يا دراز مي شود و مي لرزد. بعد از اين حالت، فرد خسته است، سردرد دارد، گرسنه است، در بينايي مشکل دارد و در بدن احساس درد دارد. اما بعد از مدتي استراحت، خوب مي شود.

* صرع حرکتي

در اين نوع صرع، عضلات به سرعت حرکت مي کنند.

* صرع تب

اين نوع صرع در اثر تب به وجود مي آيد.

http://img1.tebyan.net/big/1387/05/1787911474218116711347119161910950154163.jpg

[h=2]تشخيص صرع[/h]آزمايشاتي نظير الکتروانسفالوگرام(electroencephalogram) که بر روي بافت مغز انجام مي گردد، آزمايش خون، MRI و طب سوزني براي تشخيص صرع وجود دارد. اما هيچ گونه آزمايشي براي تعيين نوع صرع وجود ندارد.

صرع غالب اوقات با خرناس کشيدن آغاز مي شود. بعد آبي از دهان فرد مصروع بيرون مي ريزد. اگر اين حمله بيشتر از 5 دقيقه طول کشيد و يا اگر فرد مصروع، تشنج هاي مکرري داشت، بايد فورا او را به بيمارستان برد. ولي اگر کمتر از 5 دقيقه طول کشيد، اجازه دهيد تا خود فرد بعد از مدتي به هوش آيد.

نبايد هيچ گاه به فردي که در حال تشنج مي باشد، چيزي از راه دهان بدهيد، زيرا ممکن است فرد زبان خود را ببلعد يا گاز بگيرد. وسايل نوک تيز و خطرناک را از فردي که در حال تشنج مي باشد، دور کنيد.

بعد از حمله صرع، غالبا فرد به خواب مي رود و گاهي هم نمي فهمد که بيهوش بوده است و تا مدتي گيج و خسته است. در حدود 50 درصد افراد مبتلا به صرع، بعد از تشنج، سردرد دارند. در اين حال بايد يک نفر کنار او باشد تا فرد احساس راحتي و آرامش کند.

[h=2]دلايل صرع چيست؟[/h]1- مشکلات در حين زايمان

2- ضربه شديد(مثل ترکش) در سر، باعث مي شود اکسيژن به مغز نرسد.

3- عفونت در مغز مانند: مننژيت

4- سرطان مغز

5- تب

6- عدم تعادل شيميايي و يا ساختاري

7- مشکلات عصبي

8- قطع داروي ضد صرع

9- قاعدگي

10- مصرف مشروبات الکلي

11- يبوست

12- استرس و عصباني شدن

13- ديدن نورهاي پرتشعشع

 

بيشتر افراد (6 نفر از هر 10 نفر) بدون دليل شناخته شده اي دچار صرع مي گردند.

[h=2]جلوگيري از صرع به وسيله خود شخص [/h]* اولين چيزي را که بايد تغيير دهيد، خلق و خوي تان است.

 

 

 

اگر افسرده، ناراحت و غمگين هستيد، به شما توصيه مي کنيم بخنديد و خنده درماني را شروع کنيد. خنده باعث سرحالي شما مي شود و 30 درصد مصروعين با خنده درماني خوب شده اند.

تحقيقات نشان داده است که در حدود 30 تا 70 درصد از افراد صرعي دچار افسردگي، عصبانيت و يا هر دوي اين ها مي باشند. بايد بدانيم که افسردگي در تمام افراد ضررهايي دارد، از جمله: تغيير در هورمون ها، ضعيف شدن، استرس، نگراني، مشکلات با دوستان يا اقوام.

 

 

 

* ورزش کنيد.

 

 

ورزش کردن باعث شادي و سرزندگي و دور کردن استرس مي شود. برخي از ورزش هاي مفيد براي شما عبارت است از: راه رفتن در جنگل و پارک، ژيمناستيک، وزنه برداري، شنا کردن ، مديتيشن و يوگا.

نکته مهم براي شما اين است که هنگام پر بودن شکم، ورزش نکنيد.

 

 

 

* خود را خسته نکنيد.

* رژيم غذايي را رعايت کنيد.

* از زندگي لذت ببريد.

* داروهاي خود را مصرف کنيد.

 

تبیان

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

بایگانی شده

این موضوع بایگانی و قفل شده و دیگر امکان ارسال پاسخ نیست.

×
×
  • اضافه کردن...