رفتن به مطلب

روباتی که تا لحظه مرگ تنهایتان نمی*گذارد

SHPRK

ارسال های توصیه شده

ابداع روبات آخرین لحظات هدفی بسیار عجیب را دنبال می*کند: دلداری دادن و آرامش دادن به افراد درحال مرگی که هیچ* همراه و خانواده*ای ندارند!

تصور کنید فردی آخرین لحظات زندگی*اش را سپری می*کند،* در حالی که بر روی تخت استریل یک بیمارستان دراز کشیده* و به تنهایی در انتظار مرگ است،* روباتی سفید و کوچک به آرامی دست وی را گرفته به آرامی با صدای ویژه خود به او دلداری می*دهد: من روبات لحظه آخر هستم. من اینجا هستم که تو را در آخرین لحظات زندگی*ات بر روی زمین کمک کنم. متاسفم که خانواده و دوستانت نتوانستند در این لحظه در کنارت باشند اما نگران نباش،*من اینجا هستم تا تو را آرام کنم. تو تنها نیستی،*تو با منی،* خانواده و دوستانت تو را بسیار دوست دارند و پس از مرگت یاد تو را حفظ می*کنند.

کمی ترسناک به نظر نمی*آید؟ دستگاهی سفیدرنگ تعدادی جمله از پیش ضبط شده را برای دلداری دادن به فردی در حال مرگ تکرار کند؟ مطرح کردن این پرسشها برای طراح و مخترع این روبات،*دن چن از مدرسه طراحی رودآیلند پاسخهای متفاوتی به دنبال دارد.

وی می*گوید هدفش از ابداع این روبات نمایش دادن ظالمانه بودن زندگی و کمبود پشتیبانی انسانی و ارتباطات اجتماعی است. به گفته وی در حقیقت روباتها در حال تبدیل شدن به پدیده*ای هستند که انسان به آنها اطمینان داشته و وابسته می*شود و می*تواند حس غیرواقعی آرامش را به انسانها هدیه دهد.

وی این روبات را به منظور مطرح کردن پرسشهایی درباره اخلاقیات،*انسانیت و نقش بالقوه روباتها برای نگهداری از انسانها ابداع کرده*است. چن تا کنون روباتهای احساسی دیگری نیز طراحی کرده*است.

روبات لحظه آخر در حقیقت یک بازوی روباتیک نوازشگر به همراه صدای ضبط شده*ای است که با فرد در حال مرگ همدردی کرده و به او آرامش می*دهد. این روبات در نمایشگاهی به نام بیمارستان آخرین لحظه در دانشگاه براون به نمایش درآمده است.

زمانی که بیمار بر روی تخت دراز می*کشد،*این روبات فعال می*شود و نمایشگر led این عبارت را نمایش می*دهد: ردیابی پایان زندگی. پس از نمایش دادن این عبارت،*روبات نوازش دست بیمار را آغاز می*کند،*حرکتی که در میان انسانها به عنوان اشاره دلداری دادن شناخته می*شود اما این حرکت از سوی یک روبات حسی متناقض از آرامش و ناراحتی را در بیمار به وجود می*آورد.

به گفته چن،*فرایند مرگ و آخرین لحظات زندگی یکی از آسیب*پذیرترین لحظات زندگی انسان به شمار می*رود،* لحظاتی که همه به پشتیبانی انسانی نیاز دارند. در این ایده،*پشتیبانی انسانی توسط یک روبات جایگزین شده است تا به این شکل کیفیت همدردی و دلداری بدون حضور وجود انسان به چالش کشیده شود.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

بایگانی شده

این موضوع بایگانی و قفل شده و دیگر امکان ارسال پاسخ نیست.

• اضافه کردن...