رفتن به مطلب

اخبار اقتصادی


yasi

ارسال های توصیه شده

كارشناسان و فعالان اقتصادي از دستاوردهاي توافق بزرگ هسته اي ميگويند

 

 

 

بهبود معیشت مردم، رونق کسب وکار و رشد اشتغال

 

 

http://images.hamshahrionline.ir/images/position36/2013/11/aghtsad-87.gif.jpg

 

 

 

 

توافق بزرگ هسته ای ایران با قدرتهای بزرگ یک دستاورد بزرگتر دارد و آن بهبود تدریجی معیشت مردم با شکست تحریم های اقتصادی است.

 

 

به گزارش همشهری و براساس توافقنامه ژنو، علاوه بر اینکه ترمز تحریمهای جدید کشیده شده، بخشی از داراییهای ایران در خارج از کشور آزاد میشود. همچنین تحریم صنعت خودرو، واردات قطعات یدکی و خدمات فنی هواپیما، صادرات پتروشیمی و واردات طلا و فلزات گرانبها برداشته میشود. کاخ سفید دیروز در بیانیهای رسما اعلام کرد که در حدود 4.2میلیارد دلار از داراییهای بلوکه شده ایران در کشورهای خارجی آزاد شده و 1.5میلیارد دلار دارایی ناشی از تجارت طلا و دیگر فلزات به ایران منتقل خواهد شد. وزیر امورخارجه پیشبینی کرده که این منابع تا 2هفته دیگر به ایران بازگردد.

 

 

کارشناسان و فعالان اقتصادی معتقد هستند این توافقات موجب خروج اقتصاد کشور از رکود و تنگنا و رونق اقتصادی و همچنین بهبود معیشت مردم میشود. این کارشناسان البته تأکید دارند که مردم نباید با توجه به شرایط اقتصادی شاهد کاهش قابل توجه قیمت کالا باشند اما در عوض اقتصاد خانواده با خالی شدن فشارهای ناشی از تحریمها در بازار و همچنین پایینآمدن امکان سوءاستفادهها، گرانفروشیها و احتکارها از یک سو و از سوی دیگر با رونق کسب و کار و افزایش قدرت خرید مردم بهبود پیدا میکند؛ هرچند باید انتظار داشت که قیمت برخی کالاهای پرمصرف که وارداتی هستند مانند خودروهای خارجی و لوازم خانگی متناسب با قیمت ارز کاهش پیدا کند اما به لحاظ منطقی نمیتوان کاهش قابل توجهی برای دلار پیشبینی کرد.

 

 

 

بهبود معیشت مردم

 

 

 

 

به اعتقاد فعالان صنفی پیامدهای مثبت توافقنامه هستهای زمینه افزایش عرضه، کاهش قیمتها، تقویت قدرت خرید مردم و رخت بر بستن تفکر گرانی، احتکار و سودجویی در بازار را فراهم خواهد کرد.قاسم نوده فراهانی با اشاره به اینکه حداقل پیامد مثبت رفع تنشهای سیاسی شکلگیری آرامش و ثبات و بازگشت رونق به بازار کالاهای ضروری و مصرفی خواهد بود افزود: تاکنون 80درصد قدرت خرید مردم بهدلیل گرانی و نوسان قیمتها صرف تأمین کالاهای اساسی شده اما افزایش عرضه، کاهش تخلفات و ثبات یا کاهش قیمتها زمینه تقویت قدرت خرید مردم و تأمین کالاهای مصرفی که تاکنون در سبد خرید نبوده را فراهم کرده و شکل گیری احساس رفع مشکلات نیز افزایش واردات کالا، رونق فضای کسب و کار واحدهای صنفی و بازار را موجب خواهد شد.

 

 

 

 

شیب ملایم کاهش قیمتها

 

 

 

 

عباس علی بصیرت، رئیس مجمع امور صنفی استان اصفهان نیز از تأثیر توافق هستهای بر کاهش قیمت اغلب کالاها با شیب ملایم خبرداده و به ایرنا گفت: این توافقات بر قیمت بیشتر محصولات اثر مستقیم دارد این در حالی است که قبلا دور کردن التهاب بازار و نوسانات قیمتی کار آسانی نبود.تازهترین خبرها هم از پهلوگیری و تخلیه 9فروند کشتی حامل بیش از 468هزار تن کالای اساسی شامل شکر، کنجاله سویا، روغن و ذرت در بندر امام خمینی حکایت دارد که طی یکماه اخیر بازار کالاهای اساسی آرامش و ثبات نسبی را تجربه کرده است.

 

 

 

وضعیت اشتغال بهتر میشود

 

 

 

 

دکتر حسین عبده تبریزی، اقتصاددان و مشاور وزیر راه و شهرسازی درباره تأثیر توافق هستهای ایران با 1+5بر فضای اقتصادی کشور به همشهری گفت: بازارهای بخش واقعی اقتصاد تقویت خواهد شد و تشکیل سرمایه سرعت میگیرد و وضعیت اشتغال بهتر میشود. وی درباره تأثیر توافق یادشده بر بازارهای مالی هم افزود: معاملات در بازارهای مالی منطقیتر و افزایش قیمتها در بازار سهام، بیشتر متکی بر سود شرکتها خواهد شد، اما قیمت ارز و طلا و سهام تغییر عمدهای نخواهد یافت.

این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سؤال که رونق در بخش واقعی اقتصادی از چه زمانی تقویت خواهد شد، گفت: فکر میکنم بلافاصله فضای کلی اقتصادی بهتر خواهد شد و مردم به تدریج اقدام به سرمایه گذاری بیشتر در بخشهای واقعی اقتصادی خواهند کرد و قطعا چشم انداز آینده اقتصاد ایران بهتر خواهد شد.

 

 

رونق صنعت خودروسازی

 

 

 

 

افزایش کاذب قیمت خودروهای داخلی و وارداتی در حالی زمینه رکود بازار و سردرگمی مشتریان را فراهم کرده است که با شکسته شدن سد تحریمهای اقتصادی، احتمال حضور شرکتهای بزرگ خودروسازی در پروژههای تولید مشترک خودرو و تأمین قطعات تقویت شده و زمینه تنوع سبد محصولات، رشد کیفی و ثبات، کاهش قیمتها و جلوگیری از شوک قیمتی را فراهم خواهد کرد.

 

 

 

مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو در مورد تأثیر نتایج مثبت مذاکرات سیاسی بر تولید و بازار خودرو به خبرنگار ما گفت: رفع موانع صنعت خودرو موجب بهبود تأمین قطعات، مواداولیه تولید و تنوع بیشتر سبد محصولات شرکتهای خودروسازی با عرضه خودروهای جدید خواهد شد. اما نباید انتظار داشته باشیم که این امر زمینه کاهش قیمت خودرو را فراهم کند بلکه میتواند با تثبیت قیمتها، بازار خودرو و شرکتهای خودروسازی را از پیامدهای منفی شوک قیمتی مصون نماید.

 

 

 

هاشم یکه زارع با بیان اینکه رفع تحریم ها زمینه همکاری با شرکتهای بزرگ خودروسازی جهان را هموار میکند و موجب بهبود وضعیت تولید خودرو در کشورمان خواهد شد، افزود: با وجود این باید از فرصت حاصل از رفع تحریمها استفاده کرده و به سمت خودروسازشدن واقعی پیش رویم اما این نگرانی وجود دارد که با افزایش عرضه خودروهای خارجی بازار کشور در اختیار خودروهای وارداتی قرار گیرد.

 

 

 

وی با اشاره به اینکه بعید بهنظر میرسد رفع تحریمهای صنعت خودرو زمینه کاهش قیمتها را با توجه به تأثیر عمده نرخ ارز در قیمت تمام شده فراهم سازد تصریح کرد: تنها 8درصد هزینه تمامشده خودرو را هزینه های غیرتولیدی دربر میگیرد و با توجه به اینکه طی سالهای اخیر خودروسازان به دلیل تثبیت قیمتها با زیان مواجه شدهاند، شرایط جدید موجب افزایش تولید و کاهش هزینه های سربار شده و میتواند زمینه تثبیت قیمتهای موجود و ثبات بازار خودرو را فراهم کند.

 

 

 

آرامش سرمایه گذاری

 

 

 

 

رکود حاکم بر فضای کسب و کار ازجمله مواردی است که طی سالهای اخیر گلایه تولیدکنندگان را به دنبال داشته و نگرانی از نوسان نرخ ارز و قیمت تمامشده کالاهای تولید داخل و وارداتی سردرگمی فعالان اقتصادی و عدم اطمینان برای سرمایه گذاری را موجب شده است؛ ابهاماتی که به اعتقاد دستاندرکاران با آرامش ناشی از توافقهای سیاسی اخیر مرتفع خواهد شد. موضوعی که مدیرعامل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، آن را عامل بهبود فضای کسب و کار و ایجاد آرامش برای افزایش سرمایه گذاری درکشور قلمداد کرده است.

 

 

 

آرمان خالقی با بیان اینکه همه فعالان اقتصادی منتظر چنین توافقی بودند و اکنون باید از طریق شکلگیری تعامل اقتصادی با دنیا، تحریمها به تدریج کاهش یافته و حذف شود به ایسنا گفت: با توجه به توافق انجام شده تحریمها نیز در سراشیبی قرار گرفته و در چنین شرایطی سرمایهگذاران میتوانند با دید بلندمدت برنامهریزی کنند، چرا که در چند سال گذشته به دلیل تشدید تحریمها عملا تصمیم گیری برای واحدهای تولیدی غیرممکن شده و کسب و کار کشور آرامش خود را از دست داده بود.وی افزود: با خروج از فضای بسته اقتصادی میتوانیم وارد بازار جهانی شویم اما قطعا باید این ورود حساب شده باشد تا واحدهای تولیدی کشور آسیب نبینند.

 

 

 

تسهیل تجارت با کاهش تحریم بانکی

 

 

 

 

توافق بر سر کاهش تحریم های بانکی در ژنو، شرایط را برای انتقال وجوه ارزی حاصل از صادرات محصولات نفت و پتروشیمی فراهم خواهد کرد. همچنین بازرگانان برای ارتباط بانکی با کشورهای خارجی مسیر ساده تری را در پیش دارند. تحلیلگران بانکی معتقدند که گشایش در شبکه سوئیفت بانکی و بهبود روابط بینالملل به تسهیل تجارت کمک میکند. فرید ضیاءالملکی تأکید میکند که گشایش ال سی و اخذ ضمانتنامه های تجاری از طریق سیستم بانکی به کاهش هزینههای واردات نیز کمک خواهد کرد. همچنین این امکان برای تجار فراهم میشود که با گشایش اعتبار کمتر از 30درصد کالا را وارد کنند که این موضوع میتواند در کاهش قیمت کالاهای وارداتی مؤثر باشد.

 

 

 

تأثیر لغو تحریم پتروشیمی و بیمه نفت کش ها

 

 

 

 

صادرات نفت و محصولات پتروشیمی در طول 2سال گذشته به غیراز تحریمهای نفتی و بانکی با مانع دیگری در بخش حملونقل مواجه بوده است بهطوری که نفت کشهای حامل سوخت شامل تحریم بودند و شرکتهای بیمه اجازه ارائه خدمات را به آنها نداشتند همین موضوع کار را برای صادرات نفت دشوار ساخته بود. در توافق هستهای که بامداد روز گذشته حاصل شد، این تحریمها لغو شده است و لازم نیست نفتکشهای ایرانی از چند بیمه خاص و محدود در ایران و هند، بهره ببرند. رئیس کمیسیون حملونقل اتاق بازرگانی ایران معتقد است که فضا برای صادرات نفت و محصولات پتروشیمی باز شده است. مسعود دانشمند به همشهری گفت: در بخش حملونقل دریایی و همچنین بیمه کشتیها گشایش مهمی صورت گرفته است. لغو تحریم صادرات پتروشیمی به همراه لغو محدودیتهای بیمه ای در حملونقل موجب رونق صادرات نفت خام، متانول، ال پی جی و سایر محصولات پتروشیمی میشود.

 

 

حمل ونقل هوایی جان میگیرد

 

 

 

تحریم هوایی ایران، فشار زیادی را به این صنعت وارد کرده است اما شرایط زمانی دشوارتر شده بود که در سالهای اخیر تحریم های جدیدی سد راه واردات قطعات هواپیما شده و تعمیر هواپیماها را با مشکل مواجه ساخته بود. در توافقنامه جدید هسته ای اما این تحریم لغو شده است که این موضوع میتواند کمک ویژهای به صنعت هوایی برای تعمیر هواپیماها و به پرواز درآوردن هواپیماهای زمین گیر شده، برساند.

 

 

 

مسعود دانشمند معتقد است با گشایشی که در واردات قطعات و تعمیر هواپیما ایجاد خواهد شد، صنعت حملونقل کشور جان تازهای میگیرد. به گفته رئیس کمیسیون حمل ونقل اتاق بازرگانی ایران، رونق تجارت نیز در گرو توسعه حملونقل است که میتوان انتظار داشت با گشایش ایجاد شده، تجارت کشور هم وارد فاز تازهای شود.

 

 

 

دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی نیز به تسنیم گفت: با تأمین قطعات هواپیما بخش قابل توجهی از هواپیماهای زمین گیر کشور وارد ناوگان هوایی کشور میشوند. در حال حاضر از 243فروند هواپیمای ناوگان هوایی کشور 100فروند هواپیما زمین گیر شده اند.

منبع : همشهری انلاین

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

سقوط ۷ پلهای ایران در رتبه بندی کسب و کار جهانی

 

http://images.hamshahrionline.ir/images/position36/2013/10/13-10-29-20515213-10-11-176123.jpg

 

بانک جهانی گزارش کسب و کار جهانی در سال۲۰۱۴ را منتشر کرد.

 

 

براساس این گزارش رتبه ایران در فهرست جهانی تسهیل کسب و کار با 7 پله سقوط از رتبه 145 به رتبه 152 تنزل پیدا کرده است. گزارش کسب و کار جهانی یکی از معتبرترین و مهمترین مراجع و منابع اقتصادی در سطح بین المللی است که هر سال توسط بانک جهانی ( یکی از 2 نهاد ارشد اقتصاد بین المللی ) منتشر میشود. این گزارش در حال حاضر مبنای تصمیم گیری و برنامه ریزی بسیاری از شرکتها و بنگاه های بزرگ بین المللی برای سرمایه گذاری در کشورهای مختلف است.

 

 

در این راستا دولت ها تلاش دارند با فراهم کردن شرایط اقتصادی و سیاسی، زمینه تسهیل کسب وکار و بهبود جایگاه خود در گزارش سالانه بانک جهانی را باهدف جذب سرمایه گذاران خارجی فراهم سازند. گزارش براساس 10 شاخص به بررسی وضعیت کسب و کار در کشورهای جهان می پردازد و براساس آن اقدام به رتبه بندی میکند.

 

 

شاخص های 10 گانه عبارتند از: آغاز کسب وکار،کسب مجوز، حمایت از مالکیت دارایی ها، کسب اعتبارات، حمایت از سرمایه گذاری، مالیات، تجارت خارجی ، اجرای قراردادها، تعطیلی شرکت ها و دریافت انرژی برق. پیش از این مقامات دولت دهم قول داده بودند که تا پایان کار دولت، رتبه ایران در گزارش جهانی کسبوکار دورقمی شود که نه تنها این اتفاق صورت نگرفت بلکه وضعیت ایران هرسال بدتر هم شده است.

 

 

در این گزارش سنگاپور رتبه نخست از نظر فضای کسب و کار را به خود اختصاص داده است و هنگ کنگ، نیوزیلند، آمریکا، دانمارک، مالزی، کره جنوبی، گرجستان، نروژ و انگلیس به ترتیب رتبه های دوم تا دهم را به خود اختصاص دادهاند.کشور آفریقایی چاد نیز در رتبه آخر قرار گرفته است. در منطقه خاورمیانه نیز کشورهای امارات (22)،عربستان(26)، بحرین(46)، عمان (47) ، قطر(48) کویت(104) لبنان(111) اردن(119) و عراق(151) در وضعیت بهتری نسبت به ایران قرار داشته اند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

بازار داغ دست فروشی در خرمشهر

 

 

http://images.hamshahrionline.ir/images/position36/2013/10/13-10-22-9412414-1.jpg

 

 

 

این روزها از بازار روز گرفته تا اطراف مسجد جامع خرمشهر مملو از دست فروشانی است که هر روز و به ویژه بعد از تاریکشدن هوا بساط پهن میکنند که تماشایی است.

 

 

به گزارش فارس این روزها یافتن شغل، آه از دل هر جوان و پیری بلند میکند. بیکاری مشکل اصلی مردم شده است و هیچ راه گریزی برای فرار از آن نمیتوان یافت. در این میان عدهای با جمع کردن خرده سرمایه ای وارد مشاغل به اصطلاح آزاد میشوند و چرخ زندگی خودشان را به هر ترتیبی که باشد میگذرانند. عدهای با اجاره مغازه و تعدادی دیگر با خرید یک دکه یا گاری سعی در درآوردن یک لقمه نان حلال میکنند تا مجبور نباشند دستشان را جلوی غریبه و آشنا دراز کنند.

 

 

این وضعیت علاوه بر اینکه اشتغال زایی تقریبا نسبی را در اکثر شهرهای استان خوزستان ایجاد کرده است اما خود صاحب مشکلات ریز و درشتی است که بسیاری از مردم و شهروندان را میآزارد. نازیبا کردن چهره شهر، در برخی نقاط ایجاد ناامنی و عدم سهولت تردد به ویژه برای خانمها، آلوده کردن محله ها و خیابانها و مواردی از قبیل شکایاتی که این روزها مردم از دستفروشان و گاری چی ها میکنند؛ فروشندگانی که اغلب بدون توجه به مسائل بهداشتی و سلامت شهروندان اقدام به فروش موادغذایی، پوشاک و سایر اقلام مایحتاج شهروندان میکنند. شهرستان خرمشهر نیز دیرزمانی است که با این مشکل دستبهگریبان است و بخشهای مختلفی از آن را میتوان در این زمینه مثال زد. این روزها از بازار روز گرفته تا اطراف مسجد جامع خرمشهر مملو از دستفروشانی است که روز و شب و به ویژه بعد از تاریکشدن هوا بساطی پهن میکنند که بیایید و تماشا کنید که در این خصوص گلایه تنی چند از شهروندان را میشنویم.

 

 

 

دستفروشان سدمعبر میکنند

 

 

 

 

یکی از شهروندان خرمشهری اظهار کرد: اوضاع دستفروشان در بازار صفا بسیار نامناسب است؛ به ویژه اینکه عصرها دیگر جای تردد در مسیر کسبوکار آنها نیست. وی افزود: فلکه الله مرکز خرمشهر است و این فروشندگان دقیقا بساط خود را همانجا پهن میکنند و همین امر مشکلات زیادی برای تردد خانواده ها ایجاد کرده است. این شهروند خرمشهری عنوان کرد: ناامنی در این محدوده بیداد میکند و چهره شهر را غیرقابل تحمل کرده است البته بسیاری از این افراد تنها راه درآمدشان همین دست فروشی است و اگر جلوی درآمدزایی آنان را سد کنند دیگر هیچ سرمایهای ندارند. وی پیشنهاد کرد: بهتر است با راهاندازی و ساخت بازارچهای، دستفروشان را به یک مکان واحد و سازمانیافته منتقل کنند تا مشکلات ناشی از پراکندگی آنان در جایجای شهر نیز کاسته شود.

 

 

 

بیکاری مرا دستفروش کرد

 

 

 

 

یکی از دستفروشان اطراف مسجدجامع خرمشهر نیز اظهار کرد: بیکاری مرا مجبور به دستفروشی کرده است زیرا زندگیام را به سختی میگذرانم. وی خاطرنشان کرد: البته از شغلم راضی هستم و درآمدم هم خوب است چون مجبور به پرداخت هیچ هزینه آب و برق و تلفنی نیستم. وی با بیان اینکه قیمت اجناسی که در اختیار شهروندان قرار میدهد نیز بسیار کمتر از مغازه هاست ادامه داد: اگر مسئولان شهرستان امکاناتی در اختیار دستفروشان قرار دهند و آنها را به بازارچه هایی مشخص انتقال دهند، دیگر شهروندان یا کسبه ای که نزدیک ما هستند هم مشکلی از حضور ما نخواهند داشت. این شهروند 29ساله عنوان کرد: ما قصد ایجاد مزاحمت برای مردم و مغازهداران را نداریم و تنها حرفمان این است که ما نیز چون همه برای گذراندن زندگی مجبور به کار کردن هستیم و این شغل ماست.

 

 

 

ساماندهی دستفروشان

 

 

 

در این زمینه به سراغ معاون فرماندار خرمشهر رفتیم و آخرین اقداماتی که در راستای ساماندهی دستفروشان در شهرستان انجام شده را از وی جویا شدیم. لطیف حیایی اهوازی اظهار کرد: چندین نقطه را مکانیابی کردهایم که در آیندهای نه چندان دور با همکاری شورای شهر و شهرداری نسبت به ساماندهی دستفروشان اقدام کنیم. وی با اشاره به اینکه تا پایان سال همه دستفروشان جمع آوری میشوند و به بازارچه های احداث شده یا در حال احداث محلی انتقال داده میشوند، افزود: در این زمینه کارگروههایی تشکیل شده است و مواردی چون بهداشت، وضعیت روشنایی، نظارت بر قیمتها و سایر بخشهای مورد نیاز بررسی و ارزیابی شده اند تا دیگر مشکلی درگیر فروشندگان و شهروندان نشود.

 

 

 

معاون فرماندار خرمشهر همچنین عنوان کرد: در این کارگروه اداره آب و فاضلاب، اداره برق، دامپزشکی، اداره صنعت معدن و تجارت، شبکه بهداشت، نیروی انتظامی، مجمع امور صنفی و همه دستگاههای مرتبط عضو هستند تا مسائل مورد نیاز بررسی شود. وی ادامه داد: البته بازارچه مقاومت تکمیل و بهزودی همه دستفروشان بازار روز به آنجا انتقال داده میشوند. حیایی اهوازی اضافه کرد: با توجه به اینکه شهردار و سرپرست شهرداری خرمشهر به تازگی انتخاب شده اند باید منتظر بود تا شورا و شهردار به اتفاق نظر مطلوبی برای انجام کارها برسند و مشکلات شهر را یکی پس از دیگری برطرف کنند که در این زمینه بسیار امیدوار هستیم. وی در پایان با اشاره به ساماندهی دستفروشان اطراف مسجدجامع خرمشهر اظهار کرد: با ساخت بازارچه جدید، این دستفروشان نیز نظم و سروسامان میگیرند.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

بایگانی شده

این موضوع بایگانی و قفل شده و دیگر امکان ارسال پاسخ نیست.

×
×
  • اضافه کردن...